joi, 29 aprilie 2010

Intrebari frecvente -FAQ

1.Cand ma duc la examen?

R-Te poti prezenta la examen dupa perioada de scolarizare.
Dosarul trebuie sa fie complet,instructorul tau te va ajuta sa atasezi toate documentele.
Cu acest dosar trebuie sa va prezentati la serviciul examinari auto-DRPCIV Focsani ,str Cuza Voda 62 (langa Elena Doamna).
Program:luni –vineri 8-12
Dupa verificarae dosarului vei fi programat la traseu si vei sustine proba teoretica la calculator.

2.Cat costa sa fac scoala?
R-Legea prevede un numar minim de ore de pregatire practica de 30 ore.
Specialistii sustin ca exista o varsta optima pentru a dobandi deprinderile necesare conducerii automobilului:18-20ani.Pentru pachetul standard,pretul pregatirii teoretice si practice este de 900 lei.Daca acest pachet nu va fi suficient,veti putea opta pentru pregatire suplimentara,platita separat

3.Cat dureaza scoala de soferi?
R-Durata minima de pregatire este de 5 saptamani.In aceasta perioada puteti face pregatirea teoretica si apoi,dupa examenul de iesire din scoala,puteti incepe pregatirea practica.

4.Cat este valabila scoala?
R-Scoala este valabila un an de la data absolvirii cursurilor.Perioada de scolarizare este trecuta pe verso-ul fisei de scolarizare.

5.Ce trebuie sa fac ca sa iau examenul ?
R-Noi va recomandam sa incepeti cu invatarea normelor rutiere si apoi cu rezolvarea chestionarelor,pe capitole in ordinea in care au fost ele predate la cursurile de legislatie.
Multi fac gresala de a “invata”chestionare !Nimic mai gresit.Nu faceti altceva decat sa memorati pe de rost anumite formulari,situatii de trafic, dar in acest mod nu veti intelege codul rutier.
Incearca sa asociezi intrebarea cu situatii concrete din trafic.
Concentreaza-te.Daca nu esti atent poti gresi la intrebari banale.
Acorda mare atentie cazurilor in care se interzic anumite manevre-nu le incurca!Vezi care este legatura dintre diferite manevre si retine cazurile in care se interzice fiecare dintre ele.
Da mare atentie cazurilor in care viteza trebuie redusa in limitele legale si celelalte cazuri in care este obligatorie reducerea vitezei,dar acest lucru este lasat de legiuitor la aprecierea conducatorului auto.
Nu face confuzie intre contraventii si infractiuni,intre cazurile de suspendare a dreptului de a conduce si cazurile de anulare a permisului de conducere.
Invata semnificatia corecta a fiecarui mijloc de semnalizare rutiera.

6.Ce trebuie sa invat?

R-Documentele care reglementeaza circulatia pe drumurile publice sunt OUG 195/2002

actualizata cu legea 69/2007 si Regulamentul de aplicare a codului rutier.

7.Cum ma inscriu la cursurile scolii de soferi AutoGegea SRL?
R-Poti veni cu buletinul la sediul scolii-Focsani Str.M.Kogalniceanu 19A-vis a-vis de BRD sau te poti inscrie on line la adresa de mail:starauto2005@gmail.com

8.De la ce varsta pot incepe scoala?

R-Pentru categoriile A si B,poti incepe cursurile scolii de soferi cu cel mult trei luni inainte de a implini varsta de 18 ani.


9.La cat timp pot da un nou examen daca am “picat”?
R-Daca ai picat fie la proba teoretica fie la cea practica,mai poti incerca dupa ce au trecut 15 zile,cu plata taxelor de examinare aferente.Dupa al treilea examen,taxa este de 72 lei la cat.A si B.

10.Pot amana examenul practic(traseul)?
R-Daca esti programat la traseu si,din diferite motive,nu poti sa dai examenul practic la data la care ai fost programat,poti cere amanarea acestuia.Poti ruga instructorul tau sa comunice examinatorului acest lucru sau o poti face personal.

11.Taxa de examinare
Se plateste la Primarie sau direct la scoala.
Cuantumul este:
cat A -5 lei
cat B -5 lei.

12.Trebuie sa vin la toate orele de teorie?
R-Noi credem ca participarea la cursurile teoretice este esentiala.
Cursul este interactiv,prezentat ca un slide show in programul Microsoft Power Point,cu trimiteri la situatii din trafic si exemple la fiecare capitol.Multi candidati considera pregaterea teoretica usoara ,neglijand prezenta la cursuri si incercand sa parcurga materia in ultimele doua- trei zile inainte de examen.Rezultatele arata ca mai mult de jumatate dintre candidati sunt respinsi in fiecare zi la examenul teoretic.Noi credem ca nu doriti sa aveti o asemenea experienta neplacuta!

marți, 20 aprilie 2010

AutoGegea SRL Focsani

Scoala de Soferi AutoGegea SRL functioneaza in Focsani,str.M Kogalniceanu nr 19A si isi propune sa asigure instruirea teoretica si practica pentru cei care doresc sa obtina permis de conducere categoria B.

Echipa manageriala este formata din:
1.Gabriel Valentin Gegea- administrator si instructor auto
2.Minoiu Iulian- instructor auto
3.Neculai Tutuianu-profesor de legislatie rutiera si instructor auto
4.Violeta Gaitanaru-secretar

Noi credem ca statutul de conducator auto presupune o mare responsabilitate atat din partea noastra cat si din partea celor care aspira la acest statut.De aceea,pe parcursul pregatirii teoretice si practice noi ne propunem ca,pe langa cunostintele teoretice si practice necesare,fiecare dintre cursantii nostri sa-si formeze si o atitudine responsabila in trafic si un comportament care sa-i faca sa fie apreciati de colegi si de ceilalti participanti la trafic.
Noi insistam pe ideea ca o conduita preventiva in trafic,in scopul de a anticipa un potential eveniment si de a-l evita,este cea mai mare provocare a momentului si acest mesaj dorim sa-l transmitem tuturor aspirantilor la permisul de conducere.
Suntem convinsi ca toti cei care vor intelege acest lucru vor gasi in echipa nostra un partener serios de drum.

Ne puteti contacta la urmatoarele numere de telefon:
Gabriel Gegea : 0767920043 :0723814158
Secretariat : 0730106234 : 0768470270:0751678174

mail:starauto2005@gmail.com